Cengiz Kurtoğlu Turkish Arebesk Star Yoww Türk Müzisyen Piyanist

Post Description:
Post Tags: cengiz, kurto, 287lu, turkish, arebesk, star, yoww, t, uumlrk, m, uumlzisyen, piyanist
This Post Has Been Viewed 2208 Times Since Mon Jan 29, 2007 5:49 am Posted By Love-Şen-Şen with 0 replies
Next Post »» MT beyazkin Uyan Çocuk Yandan Yandan Yürekten olsun
post picture
post picture

Cengiz Kurtoğlu (5 Mayıs 1959) (Arhavi, Artvin) Türk müzisyen. Piyanist ve şarkıcı, taverna müziğinin önemli icracılarındandır. Zaman zaman hafif arabeske kayan albümler de yapar, Yorgun Yıllarım buna iyi bir örnektir. Şarkılarında aşk acısı gibi bireysel konuları işler.

Hayatı

Öğrenim hayatını Artvin`de tamamladı. Memleketinde bulunan çay fabrikasında memur olarak çalışmaya başlayan Cengiz Kurtoğlu, daha sonra Arhavi`de "Ciha Dağı Efsanesi" isimli bir orkestra kurarak müziğe giriş yaptı. 20 yaşında yani 1979 yılında askerlik yapmak için Ankara`ya gitti, ilk çocuğu Orçun o sırada dünyaya geldi. Dönüşte bir süre Artvin``de kalan Kurtoğlu, 1982`de İstanbul`a gelerek ilk kaydını dönemin ünlü plakçılarından Şahin Özer`e gönderdi. 1984`de ilk albümü Sen Sözden Anlamaz mısın ile ilerde hayranları tarafından "yaşayan efsane" olarak adlandırılacağını bilmeden yola koyuldu. Duvardaki Resim, Kadehi Şişeyi Kırarım gibi uzun yıllar dillerden düşmeyecek şarkıları içeren Unutulan ile geniş kitlelere ulaştı.

Albümleri
* Canın Sağolsun (2006)
* Duygu Efsanesi (2006)
* Ayrılık Saati (2005)
* Sensiz Olmuyor (2004)
* Yorgun Yıllarım (2003)
* Yalancı Bahar (2001)
* Hiç Aklıma Gelmemişti (2000)
* Sözlerim Sevenlere (2000)
* Gözü Yaşlı Yaşanmıyor (1999)
* Unutulmayanlar 2 (1999)
* Hain Geceler (1998)
* Seviyorum (1996)
* Unutulmayanlar 1 (1996)
* Dostlar Tavernası (1995)
* Seven benim (1994)
* Sensiz Kutladım (1993)
* Gözlerin (1991)
* Aşkımız İçin (1990)
* Hayatımı Yaşıyorum (1989)
* Bizim Şarkımız (1988)
* Yıllarım (1987)
* Unutulan (1986)
* Sen Sözden Anlamaz mısın (1983)
[/img]

Leave Your Comments     [ dejar commentarios ]
  * Name     [nombre]

* eMail (will not be published)     [coreo electronico]

* Enter Your Reply or Comments:    [commentarios]

Add Picture To Comments         [incluir foto]
YES NO             upload
Receive Replies on my Comments (An email will be sent to you when someone replies to your comments)

Comments and replies About Cengiz Kurtoğlu Turkish Arebesk Star Yoww Türk Müzisyen Piyanist

(0) Comments